+36-1-207-14-74 info@beckbonto.hu

Egy regisztrált autóbontónak a bontási igazolás kiállítása sem jelent problémát. A bontási igazolás hiánya a jármű tulajdonosnak annál komolyabb gond.

Egy olyan autónak a tulajdonosa, amit már nem használnak, többféleképpen dönthet. Az autót a sorsára hagyja, hogy hulladék váljon belőle, autóbontóba viszi, ahol minden engedéllyel rendelkeznek vagy az illegális tevékenységet folytató vállalkozásoknak kedvez.

A használaton kívüli járművet ki kell vonni a forgalomból, ehhez azonban a tulajdonosnak be kell mutatnia az érvényes bontási igazolást. Bontási igazolást csakis a regisztrált autóbontók adhatnak ki. Milyen súlya van a bontási igazolás hiányának? Ha nincsen ilyen igazolása a tulajdonosnak, az azt jelenti, hogy az autóra vonatkozó, minden kötelezettség továbbra is rá vonatkozik a szabályok alapján.

A roncsautó, forgalomból kivonatni kívánt jármű tulajdonosát tehát a bontási igazolás hiányában megkárosítja az olyan bontási tevékenységet végző bontó, ami szabálytalanul működik. A kár nemcsak az autó tulajdonosát éri, hanem a környezetet is. Sok helyen ugyanis környezetszennyező eljárásokat folytatnak.

A regisztrált autóbontóknak adott bontási megbízással jár tehát a legjobban az autós. Az a gépkocsi, amit véglegesen kivontak a forgalomból, már nem jár semmilyen kötelezettséggel. A tulajdonosnak tehát nem kell fizetnie a gépjármű után a kötelező adókat és biztosításokat. Viszont, ha nem tudja igazolni a bontást, akkor a forgalomból való kivonás sem történik meg hivatalosan.

A tönkrement, műszaki hibás, túl öreg vagy totálkáros autó útja az autóbontóba vezet, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyikbe. Mi az ügyfelekért dolgozunk, segítünk, hogy a jármű lekerüljön a tulajdonos nevéről és ne terhelje további teendő a járművel kapcsolatban.

A fővárosban működő autóbontónk várja minden tulajdonos autóját, aminek már nincs helye a forgalomban. Garantáljuk a szakszerűen elvégzett bontást, gondoskodunk a gyors adminisztrációról és ügyelünk arra, hogy minden szabályos keretek között történjen. A tájékoztatást kérje kollégáinktól, bontasson nálunk!


Elérhetõségek
+36-1-207-14-74
info@beckbonto.hu