+36-1-207-14-74 info@beckbonto.hu

A bontási igazolás a forgalomból kivont gépjárművek dokumentuma. Enélkül az írásos bizonyíték nélkül nem lehet a járművet hivatalosan is forgalomból kivontnak nyilvánítani. Ha egy járművet ilyen igazolás nélkül bontanak szét, az illegális tevékenységnek minősül, illetve hivatalosan továbbra is be lesz jegyezve.

Az elhasználódott, sérült, totálkáros vagy eladhatatlanná vált járművek útja a bontóba vezet. Egyéb esetben csak a helyet foglalják, hulladék válik belőlük és problémát okoz a kezelésük. Az ilyen járműveknek az útja autóbontóba vezet. A regisztrált autóbontóval kell felvenni a kapcsolatot, ami segít a jármű helyszínre szállításában, elvégzi  a szükséges adminisztrációt és ezt követően pedig a bontást lebonyolítja a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyével. A forgalomból kivonást magánszemély és gazdasági szervezet is kérheti.

bontási igazolást akkor kapja kézhez a forgalomból kivont jármű volt tulajdonosa, ha az ehhez szükséges dokumentumokat csatolja az ügyintézéshez. A bontást kérvényező ügyfélnek azonosító okmányokat kell bemutatnia. Mindenképpen vigye magával a jármű forgalmi engedélyét és törzskönyvét, valamint a rendszámtábláját is. Ezeket az autóbontó átveszi és eljuttatja a Közlekedési Hatóságnak. Az eljáráshoz meghatározott összegű illeték befizetésére is szükség van. A bontást megközelítőleg egy hónapon belül elvégzik, a jármű tulajdonosának pedig átadják az ezt tanúsító bontási igazolást. A hatóság véglegesen kivonja a járművet a forgalomból. Ideiglenes vagy átmeneti forgalomból kivonáshoz nem kell bontási igazolás, hiszen a jármű ép marad.

bontási igazolás birtokában a jármű tulajdonosának el kell mennie az okmányirodába, ahol kérvényezheti a forgalomból kivonást. A procedúra első lépése az autóbontó megtalálása, ahol törvényesen zajlik a bontás. A budapesti autóbontókra számíthat, ha bontási igazolásra és gyors, szabályos bontásra van szüksége. Lépjen kapcsolatba velünk, ha van egy vagy több, használaton kívüli járműve és érdeklődjön a részletekről!


Elérhetõségek
+36-1-207-14-74
info@beckbonto.hu