+36-1-207-14-74 info@beckbonto.hu

Egy jogosítvánnyal rendelkező embernek előbb vagy utóbb lesz saját autója, mégpedig nagy valószínűséggel nem is egy. Az autók az évek alatt cserélődnek, a régi járművek átadják helyüket az újaknak és így tovább. Mi lesz a régi autók sorsa? Egyes járművek gazdát cserélnek és használtan tovább adják őket, míg mások már nem tudnak tovább járműként funkcionálni és jobb esetben autóbontóban végzik.

Az autóbontóba kerülő autókat szétszedik és az utolsó csavarig megtalálják a helyét az alkatrészeknek. A bontásból származó, még felhasználható részeket értékesítik, a többit pedig a környezetvédelmi szempontok alapján feldolgozzák, megsemmisítik.

Az autóbontás komoly dolog, amit felelősségteljesen kell végezni. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert nagyon sok hazánkban is az illegálisan működő autóbontó, jóval több, mint a legálisan tevékenykedő, regisztrált autóbontó. Ennek oka, hogy viszonylag magas költségekkel jár minden szükséges engedély beszerzése, illetve az is, hogy az ilyen autóbontókban sokszor lopott kocsik alkatrészeit értékesítik.

A szabályosan végzett autóbontás lépései a következők. A szükséges dokumentumokat adminisztrálják, az autót lefényképezik az alváz száma, a motorszáma és a kilométeróra dokumentálásával. A tulajdonos kap egy bizonylatot az átvételről, az autót pedig ingyen átveszik.

Az illegális autóbontókban ezzel szemben nem adnak ki semmilyen bizonylatot, nem rendelkeznek igazolással, a nem felhasználható alkatrészeket és egyéb tartozékokat kirakják, ahol tudják. Az egyedi azonosító számot kivágják, a járművet lopottként jelentik be, amivel további összegeket spórolnak. Ezzel jóval több pénzt mentenek meg és a leadóknak is fizetnek valamennyit az autóért cserébe.

Forduljon bizalommal az évtizedek óta szabályosan és megbízhatóan működő autóbontónkhoz és ne járuljon hozzá az illegális kereskedelemhez, az elharapózó környezetszennyezéshez! A honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén vegye fel velünk a kapcsolatot és adja le nálunk használaton kívüli, eladhatatlan vagy roncsautóját!


Elérhetõségek
+36-1-207-14-74
info@beckbonto.hu