+36-1-207-14-74 info@beckbonto.hu

Mindenki látott már erdőszélen heverő gumiabroncs temetőket, egyre magasabbra törő roncsautó hegyeket. Az autóbontást illegálisan végző személyek, csoportok tevékenysége nyomán komoly környezetvédelmi kockázatok merülnek fel. A szabályokat követő autóbontók természetesen nem az illegális lerakóhelyeken hagyják a használhatatlanná vált autóalkatrészeket. A szelektálásnak is nagy a jelentősége, hiszen vannak olyan alkatrészek, amiknek az újrahasznosítása lehetséges. Ezzel a környezeti terhelést is csökkenteni lehet, valamint a költségeket is lehetővé válik minimalizálni.

Az alkatrészek újrahasznosítása nemcsak a bontott alkatrészek eladásából és beépítéséből valósulhat meg, hanem egyéb, alternatív módokon is. Napjainkban egyre nagyobb teret nyer a divat, a művészet világában is a kiszuperált használati tárgyak, köztük az alkatrészek újrahasznosítása is.

Az alkatrészek újrahasznosítása számos művész, tervező keze nyomán csodás termékeket eredményez. Milyen formában találkozhatunk újrahasznosított alkatrészekkel, amik bontott autókból származnak?

Az alkatrészek újrahasznosításának csak a fantázia szabhat határt, erre jó példa az a számtalan elkészült tárgy, divat kiegészítő, sőt, bútor, ami bontott autóalkatrészből készült. Akár bútorok is készülhetnek belőlük, köztük ülőgarnitúra, ágy, kerti hintaágy is egy jól kialakított karosszéria elemből. Az sem ritka, hogy csak egy-egy alkatrészből készül bútor, néhány jól megválasztott elemmel kiegészítve. Egyedi, dizájnos asztal, ülőke vagy tároló egyaránt felbukkan az így készült bútorok között, amik helyet kaphatnak a nappaliban, hálóban, konyhában.

Az alkatrészek újrahasznosítása itt természetesen nem áll meg. Ha kicsit kijjebb megyünk, akkor a ház körül is hasznos tárgyakat lehet készíteni egy-egy jól megválasztott autóalkatrészből. A gumiabroncsból válhat virágágyás, mini játszótér a gyerekeknek, a motorháztetőből előtető az ajtó fölé, gumiból lábtörlő.

Ezért is érdemes foglalkozni azzal, hogy jó helyre kerül-e a használt autó, hiszen még annyi minden vár az alkatrészekre! Keressen minket bizalommal!


Elérhetõségek
+36-1-207-14-74
info@beckbonto.hu