+36-1-207-14-74 info@beckbonto.hu

Az autó egyike a legkedveltebb közlekedési eszközöknek, nem véletlenül, hiszen kényelmes, gyors, személyre szabható járművek. Sajnos a használatuk negatív hatással van a környezetre, és miután kivonták őket a forgalomból, még akkor is marad velük kb. 1000 kilogrammnyi fém, szerves és szervetlen anyag, amivel kezdeni kell valamit. A bontott alkatrészek újraértékesíthetőek, de a bontás utáni alkatrészek újrahasznosítása is egy jó megoldás arra, hogy minél kevesebb kerüljön az autóból a szemétbe. Egy regisztrált autóbontónak ma körülbelül 85%-át kell a bontásra ítélt autónak újrahasznosításba küldenie.

bontás utáni alkatrészek újrahasznosítása olyasmi, amiben van fantázia, nem véletlenül találkozni sok helyen autógumiból és egyéb autó alkatrészekből készült termékekkel. Számos gyártó felismerte, hogy ezekből az alkatrészekből dizájnos, tartós és mutatós termékek készülhetnek, ami ráadásul még népszerű is a vásárlók körében.

bontás utáni alkatrészek újrahasznosítása az autógumikra is vonatkozik. A gumik erős és jellegzetes kinézetű anyagából ma már készülhet egy ügyes és fantáziadús tervező keze nyomán övtáska, oldaltáska, de akár öv is.  Azonban nem kell ahhoz az autógumit szétszabdalni, hogy abból egy új dolog szülessen. Egy új bútor képében is újjászülethet. A kreatív bútortervezők keze nyomán a bontás utáni alkatrészek újrahasznosításában készülhet a gumiabroncsból dohányzóasztal, dizájnos ülőke, de kutyaágy vagy kerti hinta is.

Egy autó nem csak gumiabroncsokból áll. Amikor a bontás utáni alkatrészek újrahasznosítására terelődik a kérdés, az autóban fellelhető textileket is meg kell említeni. Ezek sokszor kitűnő állapotban érkeznek a bontóba. Ami másnak csak haszontalan autókárpit vagy légzsák, az egy tervező szemében tökéletes alapanyag például táskákhoz, kabátokhoz.

bontás utáni alkatrészek újrahasznosítása tehát egyaránt hozzájárul a környezet védelméhez és a mindennapi használati tárgyaink egyedibbé, színesebbé tételéhez. Amennyiben érdekli autóbontónk tevékenysége, keressen minket bátran!


Elérhetõségek
+36-1-207-14-74
info@beckbonto.hu