+36-1-207-14-74 info@beckbonto.hu

Egy elöregedett vagy totálkáros autó esetében egyesek nem a bontókat választják, hanem magánúton megpróbálnak egyben vagy alkatrészenként túladni a használhatatlan járművön. Ennek legfőképp anyagi okai vannak: sokan azt gondolják, hogy többet kaphatnak a rossz gépjárműért, ha maguk gondoskodnak a bontásról, eladásról. Valójában ebben a formában nem jár jobban az autótulajdonos, mert bontási igazolás nélkül tovább kell fizetnie a jármű fenntartásával kapcsolatos költségeket, mint például a súlyadót.

Ahhoz, hogy egy totálkáros vagy elöregedett autóval kapcsolatban ne merüljenek fel a jövőben rendszeres kiadások, és ki lehessen vonni a forgalomból, szükség van bontási igazolásra, amit regisztrált autóbontóból kaphat meg. Ez a rendelet 2005. január 1-től lépett érvénybe, aminek elsődleges célja, hogy visszaszorítsa a gépjárművekkel összefüggő bűncselekményeket, másrészt pedig, hogy a környezettudatosságra hívja fel a figyelmet. A bontási igazolás kulcsfontosságú szerepet tölt be abban, hogy a gépjárműtulajdonos megszabadulhasson az autóbirtoklás összes pénzügyi és egyéb terhétől. Amennyiben nincs bontási igazolás, úgy a járműtulajdonos nem tudja igazolni, hogy az autó már nincs a birtokában, ezért a járulékos költségeket a hatóságok továbbra is felszámolják. Mindezek miatt nem érdemes megkerülni az autóbontókat, hiszen a gépjárművel kapcsolatos kötelező kiadások a jövőben komoly anyagi hátrányokat okozhatnak. Miután a Közlekedési Igazgatási Hatóság elfogadja a bontási igazolást, bevonja az autó hatósági jelzését, forgalmi engedélyét, törzskönyvét, nem kell számolni a kötelező járulékkal.

bontási igazolással jelentős összeget megspórolhat, és számos kellemetlen helyzettől kímélheti meg magát. Ha Önnek is van totálkáros vagy használhatatlan járműve, mihamarabb hozza el autóbontónkba, és cserébe megkaphatja a bontási igazolást! Ha szeretne időpontot kérni, vagy kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken, kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!


Elérhetõségek
+36-1-207-14-74
info@beckbonto.hu