+36-1-207-14-74 info@beckbonto.hu

Autót vásárolni egyszeri kiadást jelent, ami egy új vagy használt autó árát foglalja magába. Ám a megvásárolt és rendszeresen használt autó fenntartásának is megvannak a maga költségei. Ezek a költségek lehetnek rendszeresek, mint a kötelező műszaki vizsga, de lehetnek eseti kiadások is, mint például amikor egy alkatrészt kell kicseréltetni.

Egy autó fenntartása tehát meglehetősen költséges tud lenni. Ezeket a kiadásokat természetesen le lehet faragni, de nem minden esetben éri meg kis kapukat keresni. Tény, hogy az új, gyári alkatrészek drágák, de legalább megbízhatóak. A bontott alkatrészeknek már alacsonyabb az ára és használtnak számítanak ugyan, de ezek is teljesítik az elvárásokat.

bontott alkatrészeket mindig legális bontótól kell vásárolni, hiszen a fekete bontásból származó bontott alkatrészek több buktatót is rejtenek magukban.

Az ilyen bontott alkatrészeket forgalmazó eladók vagy bontók nem rendelkeznek az autóbontáshoz szükséges, legális engedélyekkel. Ezeknek az engedélyeknek a hiánya több problémát is felvet. Egy autóbontóban ügyelni kell arra, hogy a bontási folyamatok során betartsák a környezetvédelmi előírásokat, illetve rendelkezzenek a veszélyes anyagokat és hulladékot felfogó tárolókkal.

A fekete bontásból származó bontott alkatrészek könnyen származhatnak lopott autókból is. Egy autóbontónak bizonylatot kell kiadnia az eladott alkatrész után, ha ez nincs meg, az alkatrész eredete kétes. Aki szemet huny az alkatrész eredete és a bontás körülményei felett és az olcsóbb árak ígérete vezérli, még így is pórul járhat. Az ilyen bontott alkatrészeket ugyanis a legtöbbször felkészületlen, szakmai tudással nem rendelkező alkalmazottak szerelik szét, sokszor hiányos szerszámkészlettel. A bontott alkatrészeket nem jelölik meg, pedig egyes alkatrészek felújításra szorulhatnak, nem mindet lehet egyből beépíteni az autóba.

Ne kockáztasson, és vásároljon megbízható helyről származó, biztonságosan használható, bontott alkatrészeket! Keressen minket elérhetőségeink egyikén, és vásároljon tőlünk!


Elérhetõségek
+36-1-207-14-74
info@beckbonto.hu